SO MANY WAYS TO UNWIND
Αξιοθεατα

Η περιοχή της Χερσονήσου είναι -όχι τυχαία- ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κρήτης. Μια περιοχή με σημαντικά αξιοθέατα, υπέροχα τοπία, παραδοσιακά χωριά, εξαιρετική κουζίνα και φιλόξενους ανθρώπους που σας περιμένουν να τους γνωρίσετε!

* Tο ξενοδοχείο μπορεί να κανονίσει την επίσκεψη σε όλα αυτά τα μέρη

More info

(+30) 2897 029227
SIGHTS & ATTRACTIONS

Οροπεδιο Λασιθείου

Tο ειδυλιακό Οροπέδιο Λασιθίου, η γενέτειρα του θεού Δία, βρίσκεται περίπου 25χλμ νότια από τα Μάλια και 70χλμ νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Βρίσκεται σε μια ήρεμη και πολύ εύφορη περιοχή που περιτριγυρίζεται από τα άγρια ψηλά βουνά της Δίκτης και αρκετά μικρότερα οροπέδια. Το υψόμετρο του κάμπου κυμαίνεται από 800μ έως 850μ, γεγονός που το κάνει από τις λίγες νησιωτικές κατοικημένες περιοχές της Μεσογείου σε τόσο ψηλό υψόμετρο

SIGHTS & ATTRACTIONS

Σπήλαιο του Δία

Το επιβλητικό Σπήλαιο του Δία, το Δικταίο Άντρο, βρίσκεται πάνω από το χωριό Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου, σε υψόμετρο 1025μ. Στο Ψυχρό υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης με πολλά εστιατόρια, από τον οποίο ξεκινούν δύο μονοπάτια για το σπήλαιο και η διάρκεια ανάβασης είναι περίπου 15 λεπτά. Η διαδρομή για το σπήλαιο είναι υπέροχη, καθώς η θέα προς τον κάμπο του Λασιθίου είναι πανοραμική.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Aνάκτορο της Κνωσού

Το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο (π. 22.000 τμ.) και μακροβιότερο (1900-1300 π.Χ.) μινωικό ανάκτορο της Κρήτης. Το 1450 π.Χ. όλα τα μινωικά ανάκτορα, εκτός της Κνωσού, καταστράφηκαν και εγκαταλείφθηκαν. Η Κνωσός, όχι μόνο επιβίωσε, αλλά γνώρισε μεγάλη άνθιση όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι πινακίδες της Γραμμικής Β΄ γραφής από το ανάκτορο.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του ο μινωικός πολιτισμός. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Μουσείο Ζάκρου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ζάκρου. Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στα χαρακτηριστικά του Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπάρκου Σητείας. Μέσα από μικρές αναπαραστάσεις οικοτόπων (διοράματα), προθήκες, ταριχευμένα ζώα, πετρώματα, απολιθώματα και πόστερς, παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα στοιχεία της χλωρίδας, πανίδας και γεωλογίας της περιοχής.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Ενυδρείο Aquaworld

Το ιδιωτικό Ενυδρείο Aquaworld λειτουργεί από το 1995 από τον John McLaren πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου. Ήταν το πρώτο ενυδρείο που λειτούργησε στην Κρήτη και το τρίτο στην Ελλάδα. Στο χώρο του θα δείτε μια μικρή συλλογή από ψάρια, ερπετά και αμφίβια.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα ή Καλυδώνα. Μετά το 1957 για αρκετές δεκαετίες έμεινε αναξιοποίητη και μετά το ενδιαφέρον των πολυάριθμων τουριστών άρχισε να γίνεται συστηματική αναστήλωση και επισκευή των παλαιών κτισμάτων. Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται κάθε χρόνο το πανέμορφο αυτό νησάκι με καραβάκια που ξεκινούν κάθε μία ώρα από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα που απέχει περίπου 800 μέτρα.

SIGHTS & ATTRACTIONS

Μάταλα.

Τα Μάταλα βρίσκονται 68 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στην περιφέρεια του χωριού Πιτσίδια, στο σημείο που ο εύφορος κάμπος της Μεσαράς συναντάει τα άνυδρα Αστερούσια Όρη. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης και σίγουρα η πιο διάσημη παραλία του νότιου Ηρακλείου. Είναι ταυτισμένη με τις λαξευμένες σπηλιές, τους χίπηδες της δεκαετίας του ’70

SIGHTS & ATTRACTIONS

Μπάλος

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χερσόνησο ης Γραμβούσας και το μικρότερο Ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης. Είναι διάσημος για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το υπέροχο εξωτικό τοπίο.

Testimonials

What Client's Say?